Nieuws/Vrouw

Recept | PaTESSerie

Banoffee Broodpudding

Wanneer het kouder wordt, eet ik niets liever dan warme toetjes als broodpudding. Dit is hét ideale dessert voor het verwerken van restjes droog brood. Je kunt alle soorten gebruiken, zelfs krentenbrood, croissants of stokbrood. Mijn favoriet is de Banoffee broodpudding!

Echt lekker broodbakken dat kunnen ze hier in Zuid-Amerika niet. Elke dag haal ik verse platte broodjes, een soort dikke pitabroodjes, op de markt. Als je ze vers eet zijn ze lekker, maar bewaren kun je ze niet, want dan zijn ze de volgende keihard.

Desserts met brood

De broodjes worden hier in zakjes van vijf verkocht en aangezien er bij ons iedere dag vier broodjes doorheen gaan, hou je er dus elke dag één over. Zonde om weg te gooien én perfect voor een broodpudding! Deze variant met banaan en karamel is mijn favoriet. Zowel warm als koud waanzinnig lekker!

Banoffee Broodpudding

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 6-8 snee oud brood, pitabroodjes of ander oud brood
  • 350 ml volle melk
  • 150 ml room
  • 3 eidooiers
  • 2 eieren
  • 75 gr suiker
  • 2-3 bananen in plakjes
  • 25 gr zachte boter
  • vanille-extract 
  • Dulce de Leche (ca 75 gr) of karamelsaus (naar smaak)

Bereidingswijze

Over PaTESSerie

Dingen lopen altijd anders dan verwacht, ondervond foodblogger Tessa Couperus (41) aan den lijve. Momenteel reist ze al bakkend door Zuid-Amerika op zoek naar de beste ingrediënten voor haar eigen zaak. Recepten die ze tijdens haar reizen tegenkomt, deelt ze op haar blog PaTESSerie.com. En nu ook op VROUW.nl: zodat iedereen kan genieten van deze wereldse heerlijkheden, met vandaag: Arroz con Leche.