Nieuws/Binnenland
481036
Binnenland

Politie houdt rekening met aanslag Breda

BREDA - Het slachtoffer van de vermoedelijke autobom in Breda is een 63-jarige man uit die stad. Hij verloor een arm en een been. De politie houdt ernstig rekening met een poging tot liquidatie.

"Het was heel aangrijpend. Eerst die enorme knal die iedereen in de buurt heeft gehoord. En vervolgens die man. Duidelijk was dat hij een arm en een been kwijt was," vertelt ooggetuige Perry Roovers.

De fotograaf is donderdagochtend nog ontdaan door wat hij woensdagavond aan het Thorbeckeplein in Breda zag. Tegen half elf ontplofte daar vermoedelijk een autobom in de wijk Heuvel.

Ooggetuige Roovers: ,,Een man lag daar tussen twee auto's in. Eén arm en één been lagen eraf. Zijn gezicht zat onder het bloed. Agenten praatten op hem in en tot mijn verbazing was hij nog in staat iets tegen hen te zeggen. Binnen vijf minuten zag het helemaal zwart van de ambulances, politie- en brandweerwagens."

Wit laken

Volgens Roovers werd het slachtoffer in een wit laken gewikkeld en op een brancard gelegd. ,,In een ambulance is hij naar een traumahelikopter vervoerd." De politie houdt uit veiligheidsredenen de naam van het ziekenhuis waar hij naartoe gevlogen is stil.

De 63-jarige Bredanaar zou volgens buurtbewoners niet in een woning aan het Thorbeckeplein wonen. ,,Hij was daar als wel vaker bij bekenden een kaartje aan het leggen. Toen hij wegging en naar huis wilde rijden, ontplofte die auto", stelt een omwonende.

Of de zwaargewonde man een bekende van de politie is, kan een woordvoerder desgevraagd niet melden. Over de toedracht wordt in de buurt gespeculeerd. Zo zou het slachtoffer zich in het drugscircuit begeven. De politie kan dit niet bevestigen.