Nieuws
481038
Nieuws

Nederlander mist gezonde versnaperingen

Bier en pinda's meest genuttigd minibar

De minibar is populair voor haar alcoholische versnaperingen en snacks. Het zal wellicht niemand verbazen, maar mannen gaan voor de combinatie bier en pinda’s, terwijl vrouwen voor wijn en chocolade gaan. Toch missen de Nederlanders gezonde inhoud, zoals vers fruit of een sapje.

Over het algemeen worden bier en pinda’s het meest genuttigd uit de minibar. Op een gedeelde tweede plek staan wijn en chips, zo blijkt uit onderzoek van AccorHotels.

Bier onmisbaar voor man

Mannen maken vaker gebruik (63%) van de minibar dan vrouwen (37%). Ook het gebruik van de minibar verschilt. Mannen gaan dus voor de combinatie pils en pinda’s, terwijl vrouwen voor wijn en chocolade gaan. Onmisbaar in de minibar is voor de man een koud biertje, voor de vrouw is dit mineraalwater. Alcoholische drank is sowieso favoriet bij de mannen. In de top 5 van meest genomen drankjes uit de minibar, staan zowel bier, als wijn, als sterke drank.

Nederlander mist verse producten

Opvallend is dat de Nederlander aangeeft verse producten te missen in de minibar. Al worden de ‘ongezonde’ producten het meest genuttigd, toch geeft de Nederlander aan verse producten, zoals vers fruit (22%) of een vers sapje (16%), te missen.

Kwart Nederlanders geeft geen fooi

Ruim een kwart (27%) van de Nederlanders die gebruikt maakt van roomservice geeft geen fooi. Ze doen dit, omdat ze al extra betalen voor de service. Iets meer dan 1 op de 3 Nederlanders maakt wel eens gebruik van roomservice. Van de respondenten geeft meer dan de helft fooi voor deze service. Veel fooi wordt er echter niet gegeven: 73% geeft tussen de €1,- en €5,- fooi.