Nieuws
481059
Nieuws

Ferrari Testarossa Spider van Fiat-baas kost negen ton

Nee, dit is niet het werk van een tuner, die met een cirkelzaag aan de slag is gegaan. Dit is de enige officiële Ferrari Testarossa Spider ooit gemaakt en hij wordt op 5 februari volgend jaar geveild.

De auto werd in 1986 speciaal door Ferrari gebouwd voor Fiat-baas Giovanni ‘Gianni’ Agnelli. De huidige eigenaar nam de Testarossa Spider over van zijn vader, die in de jaren tachtig vaak pokerde tegen Agnelli. Of hij de zilveren convertible bij een vriendschappelijk spelletje won, is niet bekend.

Zilver

En dat de Ferrari zilver is, heeft een reden. Het edelmetaal is het zevenveertigste element in het periodieke systeem en wordt aangeduid met de letters Ag. Juiste, de twee eerste letters van Gianni’s achternaam.

Twaalfcilinder

Motorisch veranderde Ferrari overigens niet aan de onthoofde Testarossa. Achter de bestuurder ligt een 5,0 liter twaalfcilinder waarvan de twee rijen cilinders in een hoek van 180 graden en dus plat liggen. De krachtbron levert 390 pk.

Opbrengst

Volgens veilinghuis Artcurial heeft de Ferrari 22.000 kilometer op de teller en is hij uitstekend onderhouden. De verwachte opbrengst is logischerwijs hoog. Artcurial denkt dat de Testarossa Spider voor tussen de 680.000 en 900.000 euro van de hand gaat.

Benieuwd naar wat Agnelli nog meer voor unieke auto's had? Kijk dan op Autovisie.nl