Nieuws/Opmerkelijk
481064
Opmerkelijk

Teckel redt twee jongetjes van beer

AMGU, RUSLAND - De heldhaftige teckel Tosya heeft met gevaar voor eigen leven twee Russische jongetjes uit de klauwen van een zwarte beer gered.

De 8-jarige Stas Nagornov werd door de zwarte beer aangevallen toen hij van de supermarkt terug naar huis liep in het Russische dorpje Amgu. Nadat zijn beste vriend Nikita Nikonov de beer probeerde af te leiden, en ook werd aangevallen, kwam de heldhaftige teckel Tosya aangerend, die de beer weglokte van de jongetjes en diep in het dichtbijgelegen bos leidde.

"De beer stoof eerst op Stas af", zegt Nikita. "Hij gooide hem op de grond, begon op hem te stampen en klauwde hem open. Hij greep zijn hoofd, toen zijn schouder en zijn rug. Ik stond even verstijfd - en rende toen op de beer af. Ik dacht niet aan mezelf of wat er kon gebeuren. Ik wilde gewoon mijn vriend redden." Nikita gooide een steen tegen de kop van de beer, waardoor hij zijn aandacht trok. De beer richtte zijn agressie nu echter op Nikita en begon hem te bijten en slaan met zijn scherpe klauwen.

Op dat moment kwam de kleine Tosya blaffend aangerend. Met haar geblaf trok ze de aandacht van de beer die achter haar aan rende. Tosya leidde de beer een heel stuk het bos in, weg van het dorp, voor hij hem afschudde en zelf veilig terug naar het dorp keerde.

Stas zat onder het bloed en had krassen, bijtwonden en blauwe plekken. Nikita was nog zwaarder gewond, met diepe wonden op zijn hand en benen. Beide jongens zijn opgenomen in het lokale ziekenhuis en worden daar behandeld. Zowel Nikita als de kleine Tosya worden geprezen om hun moed.

 

Igor Solodun, de arts die de jongens behandelt, is verrast door Nikita's heldhaftigheid. "Hij verrichte een ongelooflijke daad toen hij een steen naar het roofdier gooide, enkel en alleen om zijn vriend te kunnen rennen. Heel erg dapper." Nikita's moeder Maria Nikonova noemde Tosya "de ware held". De teckel is beloond met cake.

Inmiddels hebben jagers de zwarte beer getraceerd en afgeschoten. De beer bleek eerder die dag de tuin van een echtpaar in het dorp geheel overhoop te hebben gehaald, terwijl de man en vrouw in hun huis schuilden.