Nieuws/Binnenland
481070
Binnenland

Asielzoekers protesteren tegen 'slechte opvang'

Den Haag - Bij het voormalige ministerie van Sociale Zaken in Den Haag protesteren tientallen vluchtelingen tegen de omstandigheden in hun nieuwe tijdelijke verblijfplaats.

Een groep van ongeveer dertig Eritreeërs heeft vannacht buitengeslapen. Ze eisen onder andere meer privacy, een wekelijkse financiële toelage en 'beter eten'. De 'SZW-bewoners' arriveerden gisteravond. Ze verbleven eerder in Budel.

Rond het middaguur hebben ook Syrische vluchtelingen zich aangesloten bij het protest. Op het stadhuis van Den Haag hebben burgemeester Jozias van Aartsen en wethouder Joris Wijsmuller spoedoverleg over de kwestie.

De gemeente Den Haag schuift de bal door naar het COA. "Zij hebben de gemeente toegezegd dat de mensen van straat gaan en weer naar binnen gaan. Dat zijn ze nu aan het regelen."

 

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");