Nieuws
481107
Nieuws

Call of Duty verslaat Jurassic World

Call of Duty: Black Ops III heeft binnen drie dagen wereldwijd al meer dan $550 miljoen (ongeveer €510 miljoen) opgehaald. Daarmee heeft de game volgens Activision de grootste lancering binnen de entertainmentsector dit jaar en wordt de blockbusterfilm Jurassic World verslagen.

Hoewel Activision heeft specificatie van de verkoopcijfers geeft, laat het bedrijf wel weten dat in vergelijking met vorig jaar, toen Call fo Duty: Advanced Warfare verscheen, het aantal digitale download met bijna 100 procent gestegen is. Call of Duty: Black Ops III heeft een record gebroken op de PlayStation 4. Het is de beste verkopende game op de console op de dag van de lancering.

“De lancering van Call of Duty: Black Ops III is groter dan welke game, film of ander entertainment dit jaar. Maar nog belangrijker, onze fans zijn meer dan ooit diep betrokken bij de franchise. Tot nu toe zijn mensen meer uren per persoon Black Ops III aan het spelen dan welke Call of Duty ooit,” aldus Activision-topman Eric Hirshberg. “Call of Duty is meer dan een game. Het is een jaarlang passie voor miljoenen fans en het momentum neemt alleen maar toe,”

In de eerste drie dagen zijn gamers meer dan 75 miljoen uur online geweest met de game.