Nieuws
481169
Nieuws

9x

Trekpleisters in Japan

Helemaal van het noordelijke Hokkaiso tot de zomerse eilanden voor de kust van Taiwan vindt je alles wat Japan te bieden heeft. De trekpleisters van het land zijn net zo gevarieerd als het klimaat. Hier negen  must-sees om helemaal op te gaan in de Japanse cultuur.

1. Fuji

Natuurlijk een prachtige achtergrond voor foto's, maar het is pas echt indrukwekkend om zelf in dit landschap te staan. Klim naast oude Japanse vrouwtjes naar de top van 3776 meter boven zeeniveau voor een prachtig uitzicht. Van juli tot en met half september is het klimseizoen.

2. Nagasaki

Het plekje Nagasaki is één van de weinige plaatsen in Japan waar de historische gebouwen een Westerse stijl hebben. Daarnaast wordt elk jaar in oktober het Kunchi-festival georganiseerd, waar Nagasaki wordt overgenomen door Chinese draken.

 

3. Okinawa

Op de Okinawa-eilanden vind je altijd een tropisch klimaat in tegenstelling tot op het vasteland van Japan. De kleinere Ryukyu-eilanden en Miyako-jima zijn bijna verlaten en je vindt heerlijke rustige stranden om te genieten van het zomerse weer. In het voorjaar heb je op het Zamami-jima eiland de kans om bultruggen te spotten.

 

4. Sneeuwfestival Sapporo

Mega sneeuwsculpturen en een Darth Vader van ijs vindt je allebei op het sneeuwfestival in Sapporo. In februari is dit evenement te bezoeken. Neem ook direct een kijkje op het witte Niseko skiresort, dat net buiten Sapporo te vinden is.

 

5. Onsens

In heel Japan kun je genieten van onsens, een spa met heerlijk mineraalwater. Eén van de beroemde onsens is te vinden in Nagano. Hier hoef je niet alleen genieten van het warme water, maar kun je ook aapjes kijken! Inderdaad, het kan zomaar gebeuren dat er een dierenvriendje bij je in het water springt.

 

6. Bezoek het Hiroshima Vredesmonument

Hiroshima is vooral bekend, vanwege de atoombom die op 6 augustus 1945 zo'n 70.000 mensen van het leven beroofde. Het gebouw direct onder de bom bleef in tegenstelling tot de rest van de omgeving gewoon staan. Nu staat het bekend als het Hiroshima Vredesmonument, waar vlakbij een museum is gevestigd om meer kennis op te doen over de geschiedenis.

 

7. Kasteel van Himeji

Veel kastelen in Japan zijn door de aardbevingen niet in orginele staat te bewonderen. Het kasteel van Himeji is echter nog gerenoveerd met de orginele bouwtechnieken. Daarnaast bevat het kasteel een hele collectie aan samurai zwaarden.

8. Tempels in Kyoto

Het kleurrijke Kyoto is de place-to-be om tempels te gaan bekijken. De beroemste is waarschijnlijk Kinkakuji, hoewel Kiyomizudera veel groter is en een prachtig uitzicht over de stad biedt.

 

9. Akihabara in Tokio

Tokio, een walhalla voor gameliefhebbers. In het gebied Akihabara is genoeg te beleven op het gebied van gadgets. Zo vindt je er vijf verdiepingen aan gamerooms, kun je knuffels kopen in het Pokémon Center Mega Tokyo en rondkijken in de super grote winkels met collector-items.

Bron: Skyscanner.nl