Nieuws/Binnenland
481172
Binnenland

Verdachte moord Van den Hurk hoort strafeis

DEN BOSCH - Jos de G., die wordt verdacht van de verkrachting van en moord op Nicole van den Hurk, hoort woensdag voor de rechtbank in Den Bosch welke straf het Openbaar Ministerie (OM) tegen hem eist.

De destijds vijftienjarige Nicole van den Hurk verdween op 6 oktober 1995 toen ze op de fiets op weg was van haar oma naar een bijbaantje in een supermarkt. Op 22 november 1995 werd ze vermoord en vermoedelijk verkracht gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop.

DNA-match

De G. ontkent zelf ook maar iets met de zaak te maken te hebben. Hij werd in januari 2014 aangehouden, omdat volgens justitie zijn DNA is gevonden op het lichaam van het meisje. Als het al zijn DNA is, moet dat komen door vrijwillig seksueel contact, stelt De G.

Dat de aanklager het steeds heeft over een DNA-match, vindt de verdediging van De G. misleidend. Zij zeggen dat het helemaal niet zo zeker is dat het gaat om het DNA van de G., omdat er geen volledig DNA-profiel is en dus ook geen volledige match.

Volg de rechtszaak vanaf 09:00 uur live via de Twitterfeed van onze verslaggever Sophie Kluivers

 

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");