Nieuws
481183
Nieuws

Oproep

Angst voor koffer

Bent u weleens bang dat er op vliegvelden iets in uw koffer wordt gestopt? En wat doet u daar tegen? Of, nog erger: is het u weleens overkomen?

Vroeger waren we bang dat er iets uit onze koffers verdween, tegenwoordig zijn we huiverig voor het tegenovergestelde. Op de luchthaven van Manila  (Filipijnen) werden de afgelopen maanden argeloze reizigers aangehouden die tot hun eigen verbijstering opeens één of meerdere kogels in hun bagage bleken te hebben….

Tegen betaling van een forse 'boete' mochten ze hun weg vervolgen. Wie niet betaalde, verdween fijn in het gevang. Een vooruitzicht wat zelfs de meest geharde reiziger snel in de buidel deed tasten. Haal je recht maar eens, dat gaat máánden duren. De zaak kwam gelukkig uit en de afpersers (nota bene beveiligers) werden opgepakt.

Maar het deed me wel huiveren; het zal je maar overkomen. Misschien toch maar eens een andere koffer aanschaffen, want ik reis altijd met zo’n rommelig geval met allerlei zijzakken, voorzien van vrij te openen ritsen. Ook heb ik geen slot op m'n koffer, want ik doe er nooit iets waardevols in. Maar nu blijkt dat er eerder zaken worden íngestopt, moet ik toch maar eens aan het betere hang- en sluitwerk.

Of aan zo'n laag plastic, het zogenaamde sealen, tegen betaling te verkrijgen op de luchthaven. Doet u dat ook weleens? En waarom? En hoe lang ben je bezig om het er, met je nagelschaar, weer af te krijgen?

Zweert u bij cijfersloten of misschien wel een ouderwets hangslot? Reist u nooit zonder band om uw bagage of heeft u andere handigheidjes?  En: vond u uw spullen weleens los terug op de bagageband?

Laat het mij weten via checkpoint@telegraaf.nl