Nieuws/Binnenland
481216
Binnenland

Spoorbedrijf kan leven met ’billijke vergoeding’ van twee ton

NS trekt de knip voor verdachte Abellio-topman

Amsterdam - De van omkoping verdachte Abellio-topman Jeff Hoogesteger eist tonnen schadevergoeding van de NS. Ook wil Hoogesteger pas op 1 januari 2016 uit dienst treden, terwijl hij al op 5 juni 2015 is geschorst naar aanleiding van gesjoemel van NS-dochter Abellio in Limburg.

Dat blijkt uit een voorlopige beschikking van de Utrechtse rechtbank. NS wil niet reageren. „Dat doen we nooit op lopende arbeidszaken.”

Hoogesteger eist een bruto jaarsalaris (inclusief bonus en vakantiegeld) plus zeven maanden extra in dienst. In totaal zou dat om meer dan drie ton gaan. NS wil dat Hoogesteger zo snel mogelijk wordt ontslagen en dat dit zonder een vertrekregeling gebeurt. Merkwaardig is echter dat NS bij de rechter ook aangaf tevreden te zijn met ’een billijke vergoeding’ voor Hoogesteger van naar schatting twee ton.

NS en Hoogesteger zijn verwikkeld in een heftig arbeidsconflict. De NS vindt dat Hoogesteger verantwoordelijk is voor de fraude in Limburg, waarbij directeur René de Beer van concurrent Veolia werd omgekocht in ruil voor vertrouwelijke informatie. Ook loog hij volgens de NS tegen de onderzoekers van advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek.

Lees het hele artikel hier.