Nieuws/Buitenland
481234
Buitenland

Neven 'first lady' Venezuela gearresteerd

NEW YORK - Twee neven van Venezuela's 'first lady' zijn gearresteerd en naar de Verenigde Staten overgebracht op beschuldiging van drugshandel. Dat zei een niet nader genoemde bron woensdag tegen persbureau Reuters.

Franqui Francisco Flores-de Freitas en Efrain Antonio Campo-Flores zijn dinsdag naar New York gevlogen, aldus de bron. Beide zijn neven van de vrouw van de Venezolaanse president Nicolas Maduro, Cilia Flores. Er waren woensdag niet direct documenten beschikbaar over de aanklacht. Een woordvoerster van de Amerikaanse openbaar aanklager in New York weigerde commentaar.

Het nieuws kan Maduro's imago aantasten in de aanloop naar de parlementsverkiezingen, naar verwachting een van de moeilijkste voor de regerende Socialistische Partij als gevolg van de aanhoudende economische crisis in het OPEC-land.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gaat meer dan helft van de in buurland Colombia geproduceerde cocaïne via Venezuela naar afzetmarkten in Europa en de Verenigde Staten.