Nieuws/Binnenland
481242
Binnenland

Blessings wint Gouden RadioRing

AMSTERDAM - Het radioprogramma Blessings van Tim Hendriks op Groot Nieuws Radio heeft woensdagavond de Gouden RadioRing gewonnen. De presentator kreeg de publieksprijs voor het beste radioprogramma woensdagavond tijdens de tiende editie van het RadioGala van het Jaar in Theater Amsterdam.

Blessings gaf het nakijken aan medegenomineerden Helemaal Haandrikman (Bert Haandrikman NPO Radio 2) en Bij Igmar (Igmar Felicia op SLAM!). Het winnende programma is te horen op Groot Nieuws Radio, een christelijke zender die vanuit Veenendaal uitzendt en te horen is via de middengolf. In het dagelijkse verzoekprogramma draait de 32-jarige Hendriks christelijke muziek die luisteraars aanvragen en kunnen mensen vrienden groeten, feliciteren of bemoedigen.

Het publiek koos verder de beste radioman en -vrouw van het jaar. Bert Haandrikman (NPO Radio 2) ging met de Zilveren RadioSter Man naar huis. Hij versloeg Gerard Ekdom (NPO Radio 2) en Lex Gaarthuis (100% NL). Roosmarijn Reijmer (NPO 3FM) scoorde na vijf nominaties deze prijs bij de vrouwen. Eva Koreman (NPO 3FM) en Tineke de Nooij (NPO Radio 5) maakten ook kans.

Naast de publieksprijzen werden ook de vakjuryprijzen, de Marconi Awards, uitgereikt. Eerder was al bekend dat Ruud de Wild de Marconi Oeuvre Award kreeg. Hij moest eerder dit jaar tegen zijn zin stoppen bij Radio 538. "Deze unieke radiomaker verdient een nieuwe plaats op een nationale radiozender", zei Felix Meurders, die de prijs overhandigde. De vakjury noemde hem "een exceptionele radiomaker die een geheel eigen stijl heeft ontwikkeld in het Nederlandse radiolandschap".