Nieuws
481259
Nieuws

'Vanaf aanstaande maandag weer terug in het gareel'

Tineke de Nooij weer aan de slag

Tineke de Nooij (74) gaat later deze maand weer aan het werk. "We zijn er klaar voor, ik heb er helemaal zin in."

Tineke, die sinds augustus uit de running was vanwege een virusinfectie, kan haar geluk niet op. "Maandag 28 september ga ik weer van start, Radio 5 Nostalgia tussen 12.00 en 14.00 uur", zo jubelt ze op Facebook.

"Kijk qua uiterlijk zie ik er niet meer uit als Quasiemodo (de gebochelde van de Notre Dame), maar m'n mond is nog niet helemaal recht, dus de P en de S die gaan nog wel eens de mist in, maar ik gooi mezelf in de strijd omdat ik er van overtuigd ben dat dat wel weg trekt. Oefening baart kunst niet waar", schrijft de presentatrice.

Tineke is vanaf aanstaande maandag weer, zoals ze dat zelf zegt, terug in het gareel. Maar: "Misschien de eerste week (zei de dokter) als een 'ouwe Tannie bij thuiskomst na de uitzending een uurtje een tukje doen, want rust rust rust is nog steeds de genezing van deze virus."

De presentatrice werd tijdens haar vakantie getroffen door een virus op een zenuw die door het hoofd loopt. Haar gezicht raakte aan een kant verlamd en Tineke kampte ze met enorme hoofdpijn. Het kan twee jaar duren totdat zij volledig is hersteld.