Nieuws/Binnenland
481269
Binnenland

'Doodrijder veroorzaakt weer zware crash'

Utrecht - Een man die drie jaar de cel in moest voor een fataal ongeluk in 2011 in Utrecht, zou afgelopen zondag opnieuw betrokken zijn geraakt bij een zwaar verkeersongeval. En dat terwijl hij nog een rijontzegging had.

Goed ingevoerde bronnen melden aan het AD dat Mohamed ben J. zondagavond in Maarssen met een gloednieuwe Fiat Punto uit de bocht vloog en frontaal op een tegenligger knalde- vermoedelijk omdat hij te hard reed.

Diezelfde Ben J. reed in 2011 op de Cartesiusweg in Utrecht de 29-jarige Maarten Naafs dood. Diens 37-jarige bijrijder raakte zwaargewond. Volgens meerdere getuigen reed Ben J. destijds minstens 100 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

De politie heeft Ben J. afgelopen zondag na het jongste ongeluk direct aangehouden. Hij had namelijk nooit achter het stuur mogen zitten. Behalve een celstraf van vier jaar waarvan een jaar voorwaardelijk, kreeg Ben J. voor het dodelijke incident in 2011 ook een rijontzegging van vier jaar, die inging op het moment dat zijn tijd in de gevangenis erop zat.