Nieuws/Buitenland
481289
Buitenland

'Terreurverdachte' kwam voor grote boodschap

GROBBENDONK - Een twintigjarige man uit het Belgische Malle, die dinsdagavond met hoge snelheid de legerkazerne in Grobbendonk binnenreed, zorgde even voor grote consternatie. De man werd aangehouden en de ontmijningsdienst kwam ter plaatse, meldde de politie woensdag. De man verklaarde achteraf dat hij niet wist dat het om een kazerne ging en dringend 'een grote boodschap' moest doen.

De bestuurder parkeerde zijn auto op een van de parkeerplaatsen bij de wachtpost. "Hij heeft het daar op een lopen gezet. Hij liep de straat over en verdween", aldus een politiewoordvoerder. De militairen hebben onmiddellijk de politie op de hoogte gebracht. Toen die ter plaatse kwam, was de man terug naar de kazerne gelopen, waar hij door het leger onder schot werd gehouden en gesommeerd om op de grond te gaan liggen.

"Omdat we met de huidige terreurdreiging geen risico's wilden nemen, lieten we de ontmijningsdienst komen om de auto te screenen, maar er werd niets verdacht gevonden", zei de woordvoerder. Toen bleek dat er geen dreiging was, is de man vrijgelaten.