Nieuws
481308
Nieuws

Oude bekenden presenteren NOS Journaals

HILVERSUM - Het zestigjarig jubileum van het NOS Journaal wordt een weerzien met oude bekenden. Voormalig presentatoren presenteren op 5 januari overdag de journaalbulletins.

De dagjournaals worden gepresenteerd door Eef Brouwers, Noortje van Oostveen, Maartje van Weegen, Henny Stoel, Noraly Beyer, Pia Dijkstra, Gerard Arninkhof en Eva Jinek.

In het jubileumprogramma Villa NOStalgia, dat de NOS 's avonds op NPO 2 uitzendt, haalt presentatrice Dionne Stax herinneringen op met oud-presentatoren tijdens het koken van een diner. Dat zijn Eugènie Herlaar, Eef Brouwers, Marga van Praag Philip Freriks en Sacha de Boer. "Ik praat met ze over hun tijd bij het NOS Journaal. We kijken naar oude journaalfragmenten en er komen een paar bloopers voorbij", zei Stax woensdag bij de presentatie van de jubileumprogrammering.

Rond het NOS Journaal van 20.00 uur gunt Annechien Steenhuizen de kijkers via NP0 2 live een blik achter de schermen van de uitzending. Ze laat de kijkers de laatste voorbereidingen zien en neemt ze mee de regieruimte in als Rob Trip op het eerste net gelijktijdig het nieuws presenteert.

Trip: "De Achterkant van het NOS Journaal wordt denk ik heel bijzonder. We laten zien hoe Bureau Washington en Bureau Brussel werken. En waar precies staat politiek verslaggever Ron Fresen eigenlijk met de skyline van Den Haag op de achtergrond? Dat weet ik eerlijk gezegd ook niet exact. Vanaf acht uur wordt het echt interessant. Uit ervaring weet ik dat gasten van hoog tot laag het altijd heel indrukwekkend vinden te zien wat er allemaal in de regieruimte, de cockpit, gebeurt tijdens de uitzending."