Nieuws/Binnenland
481322
Binnenland

Ophef over sexy foto advocatenkantoor

AMSTERDAM - Een foto op de website van strafadvocaat Marielle van Essen heeft voor opgetrokken wenkbrauwen gezorgd. De foto, waarop Van Essen sjiek poseert met haar vrouwelijke collega's, doet sommige mensen meer denken aan een escortservice of een tv-serie voor vrouwen dan een Amsterdamse advocatenbureau.

Een aantal mannen heeft de redactie van Advocatie getipt over de opvallende foto van Van Essen. Hun reactie: "‘Ze noemen zich topadvocaten, maar ik vind dit toch wel óver de top. Het is ontdaan van alles wat met de advocatuur te maken heeft en het heeft nu meer weg van een euhhh ... een madam in een bordeel. Maar misschien is dat vrouwonvriendelijk?"

Een vrouwelijke reageerder vroeg de redactie van Advocatie of ze toevallig ook een mannelijke variant van Van Essen's website kennen. Helaas.

Marielle van Essen, directeur van het advocatenbureau staat perplex door het bericht van Advocatie en dacht eerst dat het om een grap ging.  "Maar toen ik allemaal mails binnenkreeg van mensen die zeiden dat we ons er niets van moesten aantrekken, realiseerde ik me dat het serieus was", meldt ze aan het Parool.

Van Essen opende vorige week haar eigen kantoor en heeft besloten verder geen tijd en energie te steken in de "roddelsite" Advocatie. "We werken hard en zien er niet uit als grijze muizen, so what? Als er zes mannen in maatpak rond een bank hadden gezeten, had niemand er problemen mee gehad. Maar omdat het zes vrouwen zijn, is het ineens hoerig?"