Nieuws
481329
Nieuws

Disney maakt horloge die objecten kan herkennen

De onderzoekstak van Disney heeft in samenwerking met de Amerikaanse Carnegie Melon-universiteit een smartwatch ontwikkeld die objecten kan herkennen als de drager ze vasthoudt. Hiervoor maakt het apparaat gebruik van de unieke patronen in de elektromagnetische stralingen die apparaten afgeven.

Veel objecten geven een bepaalde straling af, die het lichaam inkomt zodra ze opgepakt worden. Het horloge, de EM-Sense, pikt deze straling op en kan op basis hiervan aangeven wat voor voorwerp het is. Wel moet het apparaat eerst zelf ’leren’ welke objecten welke stralingspatronen hebben, maar daarna kan het deze kennis uitbreiden op basis van eerder opgepikte patronen. Volgens de makers is het horloge voor 96,1 procent accuraat.

Opmerkelijk is dat het hele apparaat is gemaakt van een Samsung Galaxy Gear-smartwatch in combinatie met een goedkope radio-ontvanger. Het maken van de benodigde aanpassingen zou volgens de onderzoekers minder dan $10 gekost hebben.

De makers zien bepaalde praktische toepassingen. Zo geeft de smartwatch automatisch een timer weer als een tandenborstel wordt opgepakt en laat hij afspraken zien zodra de deurklink wordt aangeraakt.

Het is nog niet bekend of er ook plannen zijn om de techniekn in een smartwatch te verwerken die consumenten kunnen kopen.