Nieuws/Binnenland
481354
Binnenland

Zeilsters Nina Keijzer en Claire Blom kunnen zich op het WK 49er FX in Argentinië van 16 t/m 21 november kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2016.

De dames uit Alphen en Den Haag wonnen in maart 2015 de nationale selectie in de 49er FX en sleepten op het test event in Rio hun eerste halve nominatie binnen. In Buenos Aires moeten ze bij de eerste acht landen eindigen om hun tweede halve nominatie in de wacht te slepen. Het zeilduo legt de lat zelf hoger. Blom: "Als we er goed in zitten, kunnen we top zes varen."

Top acht

Op het WK 49er FX in Argentinië van 16 t/m 21 november 2015 doen 43 deelnemers mee uit 25 landen. Keijzer & Blom moeten bij de top acht landen eindigen om de tweede halve nominatie voor de Spelen in Rio binnen te slepen.

Supergoed

Na een zesde plaats op het olympisch test event in Rio en een zware trainingsperiode met de Argentijnse 49er FX dames, leggen Keijzer & Blom de lat zelf nog een stukje hoger. Blom: "We willen gewoon een super goed WK varen en het op dezelfde manier aanpakken als bij het test event in Rio de Janeiro. Als dat lukt kunnen we bij de top zes varen."