Nieuws/Binnenland
481374
Binnenland

Poging tot liquidatie Diemen

AMSTERDAM - De automobilist die donderdagmiddag in Diemen onder vuur werd genomen met een kalasjnikov en vervolgens gewond in het water terechtkwam, is de 44-jarige Amsterdamse crimineel Peter R.

R. in het milieu ook bekend als 'Pjotr', de voormalige lijfwacht van crimineel Stanley Hillis die in 2011 werd geliquideerd in Watergraafsmeer.

De schietpartij vond plaats aan de straat Fregat in Diemen-Noord. De schutter zou gehuld in een bivakmuts het slachtoffer hebben opgewacht in een auto. Daarna werd het voertuig doorzeefd met zeker tien kogels. R. werd meerdere keren graakt.

De man zou na de schietpartij zijn achtervolgd waardoor hij met zijn auto in een sloot reed. De hulpdiensten hebben hem uit het water gevist en in een ambulance aan zijn verwondingen behandeld. Hij was nog aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis gebracht.

Jacht op dader(s)

De daders gingen ervandoor in een lichtkleurige Volkswagen. Ze vluchtten in de richting van het Diemerbos. De politie maakt jacht op ze. Daarnaast doet de politie onderzoek op de plaats delict. De straat is afgezet.

De buurt is geschokt door de geweldsexplosie. ,,Ik laat op die plek altijd mijn hondje uit", zegt een buurtbewoonster zichtbaar geëmotioneerd. ,Ik moet er niet aan denken wat er was gebeurd als ik daar vanmiddag had gelopen."