Nieuws/Binnenland
481406
Binnenland

Arrestatie voor omkoping in zaak politiemol

VELDHOVEN - Een 37-jarige man uit Veldhoven is woensdag aangehouden in de zaak van de 28-jarige politiemol Mark M. die sinds september vastzit. De man uit Veldhoven wordt verdacht van omkoping.

Het vermoeden is dat hij vertrouwelijke politie-informatie heeft afgenomen van de 28-jarige agent en een 45-jarige medeverdachte, die ook al langere tijd vastzit.

Om welke informatie het gaat is nog niet bekend. Twee woningen in Veldhoven en Geldrop zijn doorzocht. Administratie, gegevensdragers en mobiele telefoons zijn in beslag genomen.

M. wordt ervan verdacht dat hij de politie-informatie heeft verkocht aan criminelen. Hij heeft duizenden pagina's vertrouwelijke onderzoeksinformatie gekopieerd uit het politiesysteem. Hij verkocht de informatie via mail en op USB-sticks aan derden.

De politie heeft erkend dat er fouten zijn gemaakt waardoor M. jarenlang zijn gang heeft kunnen gaan. De 28-jarige man uit Weert werkte in een vertrouwensfunctie terwijl hij nog niet aan de screeningsvereisten voldeed. Toen hij daar weer af werd gehaald, werden zijn autorisaties niet ingetrokken, waardoor hij nog steeds bij de vertrouwelijke gegevens kon.