Nieuws
481424
Nieuws

Antivirusbedrijf lanceert veilige router

Het Finse computerbeveiligingsbedrijf F-Secure heeft op woensdag een router gelanceerd waarbij beveiliging tegen virussen, malware en andere kwaadaardige software en technieken is ingebouwd. Het bedrijf wil hiermee vooral beveiliging bieden voor Internet of Things-apparaten zoals slimme sloten en IP-camera’s.

De Sense maakt gebruik van het cloud-beveiligingsplatform van F-Secure, waarbij binnenkomende data wordt geanalyseerd en vergeleken met de database op de servers van het bedrijf. Hierdoor wordt ook malware geblokkeerd voor apparaten waarvoor nog geen beveiligingssoftware is gemaakt, zoals slimme huishoudelijke gadgets. Deze bevatten over het algemeen slechte beveiliging en F-Secure hoopt dan ook hiermee een gat in de markt ontdekt te hebben.

Mobiel

Daarnaast beveiligt het apparaat ook aangesloten pc’s en mobiele apparaten. Deze zijn allemaal te bekijken vanaf een bijbehorende app, waarin ook de reguliere routerinstellingen zijn aan te passen. De app fungeert daarnaast echter ook als beveiligingssoftware op zich, want hiermee is een zogeheten VPN op te zetten. Hierbij wordt data omgeleid via verschillende kanalen waardoor bijvoorbeeld een publiek wifi-netwerk op een veilige manier gebruikt kan worden.

Voor de beveiligingsfuncties moet wel een abonnement worden afgesloten. Deze kost €8 per maand, maar geldt voor een ongelimiteerde hoeveelheid apparaten. Het eerste jaar wordt gratis aangeboden bij aanschaf van de Sense.

Router

Het apparaat fungeert verder als reguliere router en ondersteunt ook de nieuwste snelle AC-wifi-standaard en zendt en ontvangt gegevens op zowel de 2,4GHz als de 5GHz-banden.

De Sense heeft een adviesprijs van €199 en komt in de lente van 2016 op de markt.