Nieuws
481445
Nieuws

Recept

Hartige taart met pompoen

GEEN - Zeg je herfst, dan zeg je pompoen. In de soep, door de pasta, als puree: je kunt met deze oranje herfstgroente eindeloos variëren. Susan maakte er voor vandaag een heerlijke hartige taart van!

Hartige taart met pompoen

 

Ingrediënten

  • 1 rol deeg voor hartige taart (of gebruik bladerdeeg)
  • handje verse spinazie
  • halve flespompoen +/- 400g, in dunne plakken
  • 3 lange plakken brie (of andere zachte kaas)
  • 1 tl honing
  • ½ tl gedroogde tijm
  • zout & peper
  • 3 eieren
  • 125 g zure room
  • handje geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Rol het deel op het papier uit en leg dat met het papier in het taartblik. Maak het passend aan het blik dat je gebruikt. Gebruik je bladerdeeg? Vet je taartblik dan in of gebruik bakpapier.
  2. Verdeel de rauwe spinazie gelijkmatig over de deegbodem en leg daarboven de plakken rauwe pompoen. Leg de brie op de pompoen en besprenkel met honing, zout, peper en tijm.
  3. Klop de ieren los met de zure room. Giet dit gelijkmatig over de pompoen en de brie. Bestrooi met nog een klein beetje parmezaanse kaas en bak het 25-30 minuten in een voorverwarmende oven tot hij goudbruin kleurt en het deeg gaar is.
  4. Laat de taart een kwartiertje in de vorm afkoelen. Duw de bodem daarna omhoog en presenteer de hartige taart op een mooie schaal. Serveer met een frisse salade en je hebt een heerlijke lichte herfstige maaltijd.

Bekijk ook

 

Susan Aretz

is community manager, moeder en oprichter van Smulpaapje.nl. Daarnaast bracht zij in 2015 een kookboek op de markt. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat is Susan bezig met wat ze gaat koken, bakken én eten. Hier deelt ze wekelijks haar favoriete recepten met jou. Iedere maand met een ander thema. Dus houd de site goed in de gaten! Heb jij een prangende vraag of een verzoek voor Susan, mail die dan naar [email protected]!

 

De wekelijkse VROUW nieuwsbrief in je inbox? Schrijf je in >>