Nieuws/Binnenland
481473
Binnenland

NIEUWS

Genomineerden Van Rietschotentroffee bekend

De twee genomineerden voor de Conny van Rietschoten Trofee zijn dinsdagavond bekendgemaakt. Het gaat om Team Brunel-schipper Bouwe Bekking en Olympisch zeiler Rutger van Schaardenburg.

Op dinsdag 1 december wordt in de Passenger Terminal Amsterdam het Zeiler van het Jaar feest gehouden. Helden uit de zeilsport worden hier in het zonnetje gezet en de Conny van Rietschoten Trofee wordt uitgereikt aan de Zeiler van het Jaar. De prijs gaat naar degene die de meest opmerkelijke prestatie heeft geleverd in de zeilsport.

Helden De afgelopen maanden hebben zeilers hun helden kunnen nomineren voor verschillende categorieën. Naast de felbegeerde Van Rietschoten Trofee, kozen zeilers het jeugdtalent voor de Flyer Trofee. De jury heeft voor beide trofeeën twee kandidaten geselecteerd: Flyer Trofee

Naast de genomineerden Bouwe Bekking en Rutger van Schaardenburg voor de Conny van Rietschoten Trofee, werden er ook twee mensen genomineerd voor de zogenoemde ,Flyer Trofee'. Maxime Jonker en Sil Hoekstra.  

Prestaties

Maxime Jonker is genomineerd voor haar prestaties tijdens het WK Laser Radial onder 21 jaar, waar zij in een veld van 80 boten uit 48 landen eind augustus in Medemblik de wereldtitel veroverde. Het was haar laatste kans in een jeugdkampioenschap, waarmee ze deze periode op het hoogste niveau en met de hoogst haalbare titel afsluit. Ze hoopt in 2020 deel te mogen nemen aan de Olympische Spelen in Tokyo.

Toernooi

Sil Hoekstra is genomineerd voor zijn prestaties op het Europees Jeugd Kampioenschap RS:X 2015, waar hij eind juni in het Italiaanse Mondello de sterkste was in de klasse onder 19 jaar en de Europese titel veroverde. Hij surfte daar zijn eerste grote toernooi en zorgde direct voor een verrassing door het goud te pakken. In september werd de 16-jarige surfer bovendien tweede op het WK Kona One, de experimentele klasse voor iedereen, mannen, vrouwen, jongens en meisjes.

 Coach van het Jaar Vorig jaar heeft het Watersportverbond verder de Coach van het Jaar en de Mediaprijs geïntroduceerd. Op deze manier worden ook de mensen achter de sporters en de sport in het zonnetje gezet. Pim Stumpel was de eerste die de prijs voor Coach van het Jaar mocht ontvangen als coach van de Optimisten Kernploeg. NOS mannen Ayolt Kloosterboer en Roy Tular ontvingen de Mediaprijs voor hun verslaglegging van het WK in Santander. De Mediaprijs

Dit jaar zijn Anje-Marijcke van Boxtel en Jacco Koops de kanshebbers op de Coach prijs, Stefan Coppers en Eric van Staten maken kans op de Mediaprijs. Genodigden kunnen op de avond zelf nog hun stem uitbrengen op hun favoriet middels een fysieke stembus.

Voor meer informatie klik hier.