Nieuws
481478
Nieuws

Groen licht voor internetversie Man Bijt Hond

HILVERSUM - Man Bijt Hond krijgt een tweede leven op internet. De initiatiefnemers van Redmanbijthond.nl, die het opgeheven NRCV-programma onine wilden voorzetten, zijn erin geslaagd om het benodigde startbedrag van 99.000 euro in anderhalve maand bijeen te harken.

,,We hebben ons doel gehaald! We zijn zo blij met al die mensen en bedrijven die hebben gedoneerd om Man Bijt Hond te behouden. Tjonge, daar worden we even stil van’’, stelt Jeroen van Leeuwen van Redmanbijthond.nl.

Nadat Man Bijt Hond na 16 jaar van de buis werd gehaald, besloot een club liefhebbers en oud-makers van de ludieke rubriek zich daar niet bij neer te leggen. Fans werd gevraagd eenmalig een tientje te doneren. Tot op het laatste uur was het gisteravond spannend of het benodigde bedrag werd ingezameld.

Met het succes van deze crowdfundingsactie wordt televisiegeschiedenis geschreven. Nooit eerder ging een opgeheven Nederlands tv-programma op internet verder.

,,We starten met met een paar items per week en hopen dat steeds verder uit te bouwen. We gaan ons best doen om nog meer bedrijven te vinden die het programma willen sponsoren of die - bescheiden - op de site willen adverteren. Zo is het mogelijk om het lang vol te houden", staat te lezen op de website.