Nieuws
481501
Nieuws

Van blauwe envelop naar Berichteninbox

In de aanloop naar het definitieve afscheid van de blauwe envelop, is het aantal mensen dat een account heeft geactiveerd op MijnOverheid.nl vertienvoudigd. Bijna 2 miljoen mensen ontvangen berichten van de overheid nu digitaal in de Berichtenbox.

Gemiddeld worden per dag 12.000 accounts geactiveerd, zo laat de Rijksoverheid weten op haar website. Daar staat ook dat de belastingdienst de vele vragen van bezorgde ouderen en van mensen met oudere familieleden over de digitale brievenbus nog niet heeft kunnen beantwoorden. “Maar daar gaan we wel voor zorgen.” Naast de reguliere Belastingtelefoon is een extra telefoonnummer geopend (0800-2358352) en helpt een speciaal team mensen met specifieke hulpvragen.

Afkicken

Iedereen moet uiteindelijk een account activeren, maar kan geleidelijk afkicken van de blauwe envelop. Het eerste bericht dat de belastingdienst volledig digitaal zal versturen, is de voorschotbeschikking Toeslagen in november en december 2015, terwijl de berichtenstromen rondom de aangiftecampagne in 2016 nog op papier en digitaal worden verstuurd. De Universiteit Twente zal de overgang van blauwe envelop naar digitale Berichteninbox monitoren.