Nieuws/Binnenland
481520
Binnenland

Drie tips over doodschieten man in Krommenie

KROMMENIE - Na de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag zijn drie tips binnengekomen over de schietpartij in Krommenie, waardoor de 27-jarige Eaneas L. werd gedood. Dat meldde de politie woensdag.

De man werd in de nacht van vrijdag op zaterdag neergeschoten aan het Spinozahof in zijn woonplaats. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Het slachtoffer was een bekende van de politie. L. werd verdacht van betrokkenheid bij de moord op Stefan Eggermont (30). Die liquidatie is onderdeel van de onderwereldoorlog die sinds 2012 in en rond Amsterdam wordt uitgevochten. Eggermont was het slachtoffer van een persoonsverwisseling.

L. zou hebben behoord tot de groep van de crimineel Gwenette Martha, een van de sleutelfiguren in de gangsteroorlog, die vorig jaar werd doodgeschoten in Amstelveen.

Kort na de schietpartij werd in Amsterdam-Noord een uitgebrande auto aangetroffen. De politie kon woensdag nog niet zeggen of er een directe link is tussen de auto en de afrekening in Krommenie. "We nemen het mee in het onderzoek", zei een woordvoerder.