Nieuws/Binnenland
481969399
Binnenland

Podcast met Wierd Duk

‘Woke en China serieuze bedreigingen voor verzwakte westerse democratieën’

Wie van een afstand kijkt naar de algemene politieke beschouwingen kan al snel de indruk krijgen dat een in zichzelf gekeerde politieke kaste vooral met elkaar bezig is, zegt Wierd Duk in een nieuwe aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk. „Alsof het ancien régime aan je oog voorbijtrekt, terwijl de gemiddelde burger zich afvraagt: hoe kan het dat mensen die aantoonbaar zoveel liegen nog in functie zijn.”

Luister de podcast ‘Het land van Wierd Duk’ hier, hieronder, of via je eigen favoriete podcast app zoals Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify:

Duk wijst op de Franse graaf Alexis de Tocqueville die in 1848 een soortgelijke observatie deed over ‘de blindheid van de politieke kaste voor de onder hen gestelden’. Tijdens een conferentie op het landgoed van de familie Tocqueville in Normandië hoorde Duk verontrustende geluiden over het disfunctioneren van onze westerse democratieën. „Van binnenuit worden we ondermijnd door de totalitaire fanatici van de woke-religie, terwijl China op de loer ligt om het conflict met het Westen te beslechten.”