Nieuws
482172
Nieuws

Recept van de dag

Oeufs en cocotte met spinazie en gerookte zalm

Er wordt weleens gezegd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Dan kunnen we er maar beter voor zorgen dat het ook de lekkerste is. Met deze fantastische oeufs en cocotte met spinazie en gerookte zalm begin je je dag in ieder geval goed!

Benodigdheden

(voor 4 personen)

  1. boter, om in te vetten
  2. olijfolie
  3. 100 g bladspinazie
  4. citroensap
  5. 60 g gerookte zalm
  6. 4 el crème fraîche
  7. 1 el bieslook, fijngesneden
  8. 4 verse eieren

Extra: 4 ramequins of ovenschaaltjes + grote braadslede/ovenschaal

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de schaaltjes in met boter.

2. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en roerbak de spinazie tot deze slinkt. Breng op smaak met citroensap, peper en zout en verdeel over de schaaltjes.

3. Snij de zalm fijn en meng met de crème fraîche en bieslook. Schep een lepel zalmcrème in elk schaaltje.

4. Breek voorzichtig een ei boven elk schaaltje en zorg dat de dooier heel blijft. Bestrooi met peper en zout en zet de schaaltjes in de braadslede. Schenk kokend water in de braadslede tot de schaaltjes voor de helft onderstaan.

5. Schuif in de oven en laat 10-15 minuten garen of tot het wit gestold is en de dooier nog zacht. Laat 20 minuten garen voor hardgekookte eieren.

Bereiding: 10 minuten + 10-15 minuten in de oven

Het recept komt uit het boek All-day breakfast, het allerlekkerste ontbijt- en brunchboek van Denise Kortlever (€20,00, Uitgeverij Spectrum ISBN 978 90 00 34709 4)

De wekelijkse VROUW nieuwsbrief in je inbox? Schrijf je in >>