Nieuws/Binnenland
482188
Binnenland

KvK trekt stekker uit platform Hallo!

AMSTERDAM - De Kamer van Koophandel trekt de stekker uit het ondernemersplatform Hallo!. Het besluit volgt na een pijnlijke publicatie in De Telegraaf over valse paspoorten die tot zondag via de KvK-website besteld konden worden.

Het forum Hallo! is een initiatief van de KvK en wordt sinds 2009 gebruikt door ondernemers voor vragen en discussies over ondernemerszaken. De KvK moet als moderator van het digitale platform in de gaten houden wat er door deelnemers wordt gemeld, en of dat niet in strijd is met de huisregels. In dat laatste geval moeten die bijdragen verwijderd worden. Dat modereren lukt niet altijd even goed, zoals dit weekeinde bleek. Via een advertentie op Hallo! werden door vervalsers uit Kameroen Nederlandse paspoorten, rijbewijzen en schooldiploma's aangeboden.

Community

Eind dit jaar houdt het KvK-platform op te bestaan. Gebruikers worden doorverwezen naar de soortgelijke website Higherlevel.nl, die gefinancierd wordt door het ministerie van Economische Zaken. De KvK investeerde afgelopen jaren honderdduizenden euro's in haar eigen website, maar slaagde er niet in om een goed functionerende 'community' voor ondernemers te realiseren.

Volgens een KvK-woordvoerster was overigens al vóór de publicatie over de valse paspoorten besloten om Hallo! 'af te bouwen'.