Nieuws
482239
Nieuws

Hoe date ik het ook alweer?

De meneer die het niet meer date

Hij heeft voor de gelegenheid zijn sandalen aangetrokken: stoere leren banden met ferme gespen. Zijn tenen wiebelen in knalrode warme sokken, het is immers herfst en ietwat kil op het terras. Uit zijn oranje stoffen rugzak tovert hij met een gulle lach diverse flesjes tevoorschijn, ze zijn gevuld met groen- en rood sap.

Hij heet Gert en heeft die ochtend om onze eerste date te vieren een speciaal recept gemaakt: de ontmoeting-sap. Ik onderdruk een vrolijke grijns.

De serveerster, die de bestelling komt opnemen, kijkt met een alleszeggende blik en opgetrokken neus naar zijn smoothies en benadrukt vinnig dat het niet de bedoeling is dat gasten hun eigen consumpties op het terras nuttigen. Hij kijkt even teleurgesteld, maar ik open het flesje als teken van solidariteit, neem dapper een stevige slok en negeer de smaakpapillenshock van een hele citroen, soda en een flinke duim gember.

'Nou…', zegt hij, 'smaakt het niet goddelijk?’ Dit ben ik', zegt hij vrolijk, 'sappen maken is de liefde van mijn leven.' En ik kijk in de heldere ogen van deze groene prins, overduidelijk een lief mens, een boeddhist die veganistisch eet en in liefde en licht gelooft.

Verhip, is het eerste wat ik denk, lat ik nou precies zo’n vriendin hebben! Ik moet mijn ongeduld bedwingen om niet meteen naar mijn telefoon te grijpen om haar uit te nodigen. Zijzoekt al jaren naar zo’n vent.

Zijn blik glijdt over mijn schoenen, tas, leren jasje en zegt: 'Share, het is heerlijk om jou te ontmoeten, maar je bent mijn type niet.' Ik haal opgelucht adem en vertel hem over mijn veganistische vriendin Lucy die onverdroten de wereld probeert te redden.

'Joh, toeval bestaat niet', jubelt hij, 'ik voorvoelde het al toen ik vanochtend jouw sapje voorbereidde en weet je wat? (terwijl hij fles nummer zes uit zijn tas tovert) ik heb nog een cocktailtje bij mij… het geheime recept van liefdessap.' Hij glimt van oor tot oor en moedigt mij aan om haar te bellen.

Lang verhaal kort: Lucy gebeld, ze zijn dezelfde avond quinoa en linzen gaan eten. Juicy en Lucy, een perfecte combinatie. Volgensmij gaat dat helemaal goed komen!

Hmmm…. Zal ik zelf maar een datingsite beginnen? Eerlijk gezegd heb ik al drie succesvolle dates doorverwezen naar vriendinnen en de welwillende heren van nuttige tips voorzien.

Regel 1: ga niet meteen mauwen bij de eerste ontmoeting over je (echt)scheiding.

Regel 2: Toon oprechte interesse en luister!

Regel 3: Praat niet over seks maar over romantiek.

Regel 4: Zorg dat je een schoon overhemd aanhebt, een lekker -doch niet te opdringerig- luchtje, verzorg je nagels en snuit je neus als je hebt gefietst ( snot is echt niet sexy).

Tja…blijft dan toch de vraag staan waar mijn prins uithangt?  In de zoveelste aflevering van Vrouw zoekt Prins infiltreer ik als een heuse Carmen van Penoza in diverse datingsites. En genieten mijn vrijgezellen vriendinnen gnuivend mee, want wie weet vind ik wel een prins voor hen.

En dan is daar zomaar een mailtje van een heer die mijn blog heeft gelezen en het niet meer ‘date’.  Ik bel hem om even te praten en vraag hem waarom hij het heeft opgegeven.’ Ik blijf liever alleen, ik vind het gedoe, de eenzaamheid is vervelend maar de teleurstellingen zijn erger. En ik verrek het nog langer om voor vrouwen een soort van verzekeringsbank te zijn. Ze zoeken namelijk geen vent, maar zekerheid.’

Oeps, dat is een heel ander geluid. Ik schrik er best wel van want hij klinkt intelligent en aardig.

'Wil jij misschien een bakkie met mij doen?’  vraagt hij. Gelukkig, hij heeft de hoop toch nog niet helemaal opgegeven. Dat is mooi. Wellicht hoop ik jullie volgende week te kunnen berichten over een prins, maar tot die tijd ben ik uiterst gelukkig om mijzelf te ‘daten'. Dat is toch ook mooi.

Volgende week zaterdag lees je in aflevering 5 meer over de avonturen van Patty!

Over Hoe date ik het ook alweer?

Patty Harpenau, coach en auteur, gaat voor VROUW op datingavontuur. In de gloednieuwe blog ‘Hoe date ik het ook alweer?’ kruipt ze in de huid van Share Vrolijk, een vrouw van 57 jaar die dol is op vissen, koken en lezen en natuurlijk op zoek is naar de ware liefde.