Nieuws
482241
Nieuws

GeZondigen

Lasagne zoals 'ie moet zijn

GEEN - Lasagne, wie is er niet gek op? Je kunt eindeloos variëren met dit Italiaanse gerecht én daar weet onze culi-expert Susan Aretz alles van. Vandaag trakteren wij jullie op haar variant. Eet smakelijk!

Niets zegt comfortfood meer dan een dampende schaal lasagne, met een rijk gevulde saus en een heerlijk korstje van meerdere soorten kaas. Ideaal ook om van te voren klaar te maken, zodat je op drukke dagen weinig extra tijd kwijt bent om toch lekker te eten.

Lasagne van Susan

 

Ingrediënten

Voor 4-6 personen

  • 250g champignons (ik gebruikte half wit/half kastanje), in plakjes
  • 2el neutrale olie
  • 1tl gedroogde oregano
  • 1teen knoflook, fijn gehakt
  • 200g rundergehakt
  • 100g hamreepjes
  • 150g geroosterde paprika
  • 150g mais (uit blik)
  • 1 blik San Marzano tomaten (Foodelicious of AH)
  • mespunt gerookt paprikapoeder (Foodelicious of AH)
  • zout & peper
  • lasagnebladeren (hoeveelheid afhankelijk van je ovenschaal)
  • 1 grote bol (buffel)mozzarella
  • 150g geraspte gratineerkaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een koekenpan en een hapjespan op het vuur. In de koekenpan bak je, zonder toegevoegde olie, het gehakt rul en goudbruin uit. Zet dat apart. Verhit vervolgens in de hapjespan de olie en bak op hoog vuur de champignons aan. Bestrooi met zout, peper en oregano en schep door. Bak tot slot de knoflook kort mee.

Voeg nu het gerulde gehakt, de hamreepjes, paprika, mais en gepelde tomaten toe. Bestrooi met de gerookte paprika, roer even door en breng alles aan de kook. Laat op medium vuur 10 minuten pruttelen zodat de saus iets kan inkoken. Verwarm in de tussentijd de oven voor.

In een ovenschaal gaat eerst een laag saus, daarop zoveel lasagnebladeren als nodig is om de sauslaag af te dekken. Daarop de helft van de mozzarella, die je uit elkaar plukt en verdeelt. Dan weer een laag saus, lasagnebladeren en mozzarella. Als laatste eindig je met een laag saus, mozzarella en daaroverheen nog een laag geraspte (gratineer) kaas.

Zet dit een half uur in de voorverwarmde oven tot de bovenkant mooi goudbruin is en je lasagne door en door heet is. Laat ‘m uit de oven nog eerst even 5 minuutjes afkoelen voordat je de lasagne aansnijdt en serveert. Smullen maar!

Morgen vind je Carina's gezonde lasagne op VROUW.nl!

De wekelijkse VROUW nieuwsbrief in je inbox? Schrijf je in >>