Nieuws/Buitenland
482462
Buitenland

Asielstatus Syriërs Duitsland niet beperkt

BERLIJN - De asielstatus van vluchtelingen uit Syrië die in Duitsland verblijven wordt niet veranderd. Dat heeft het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten, meldde de krant Frankfurter Allgemeine. Eerder zei minister Thomas de Maizière van Binnenlandse Zaken nog dat de opvang is begrensd qua tijd en zonder gezinshereniging.

De verslechtering van de asielstatus voor Syriërs zou per direct ingaan, maar dat spreekt het ministerie tegen. "Het beleid blijft hetzelfde. Alle veranderingen worden in de coalitie besproken", aldus een verklaring. De regeringspartijen CDU/CSU en SPD hebben daar kennelijk nog niet over gesproken.

Ralf Stegner van de socialistische SPD heeft kritiek geuit op De Maizière vanwege zijn uitspraak. "Het idee dat je de verscherping, die ten koste gaat van de Syrische vluchtelingenfamilies, even kunt afspreken met de SPD is avontuurlijk. Deze chaos, of het nu vandaag door de CSU of gisteren door de CDU is veroorzaakt, is alleen gunstig voor de rechtse partijen."