Nieuws
482623
Nieuws

Recept | Little Spoon

Snelle bloemkoolcurry

GEEN - Wil je lekker eten en niet te lang in de keuken staan? Dan heeft Stefanie van de foodblog Little Spoon het perfecte gerecht voor jou. Deze bloemkoolcurry is snel klaar zodat je tijd overhoudt voor andere leuke dingen of opruimen, als het echt nodig is.

Tot vandaag leefde ik al vier weken uit een koffer. Nu moet je niet schrikken hoor. Ik slaap niet in een hotel of logeer ook niet bij een vriendin in verband met een relatiecrisis. Nee, het volgende is er aan de hand. Mijn koffertje van een weekendje weg had ik nog niet uitgepakt. Al vier weken is het kamertje waar onze kleding in hangt een grote ontplofte bende. Vol goede moed ruimde ik een paar dagen voor het weekend weg het de kleedkamer op. Ik neem mezelf dan altijd voor om het nu echt netjes te houden. Gedragen kleding in de wasmand, kleding die ik besluit toch niet aan te doen weer netjes op de hanger of opgevouwen terug op de plek waar het hoort, sporttas direct uitpakken. Dat soort dingen. Eigenlijk vrij normale dingen toch?

Rode jurkje met tijgers

Eenmaal thuis, na de paar dagen weg, kwam mijn koffer open te liggen in de bewuste kamer. Ik nam sowieso al veel te veel kleding mee, waardoor je dus ook meer moet uitpakken. Inpakken vind ik nog wel oké, want dat doe je om dat je lekker op vakantie gaat, maar uitpakken daarentegen vind ik vreselijk. Soms kies ik ervoor om alles, ook al het ongedragen goed in de wasmand te proppen. Zo, opgeruimd!

Nu koos ik ervoor om gewoon af en toe een kledingstuk uit het koffertje te vissen. Gedragen kleding verdween er ook in. Dat rode jurkje met tijgers, hoe leuk ook, is toch te kort voor de gelegenheid. Ik heb haast dus gooi het gewoon maar even in de koffer. Je snapt wel dat als vier weken zo doorgaat, ontploft de boel. Opruimen wordt dan nog moeilijker want je realiseert je, ‘hier ben ik echt zo lang mee bezig’.

Tot ik er ineens zo klaar mee was. Vier weken na dato besloot ik dat het genoeg was. Ik ga opruimen. Stiekem was ik veel sneller klaar dan ik dacht. Vond weer dingen die ik kwijt was, waaronder de oordopjes voor mijn telefoon, die ik bijna opnieuw kocht. Toch weer geld uitgespaard. ‘Ik ben nou eenmaal zo’n rommelkont,’ makkelijke zin om je achter te verschuilen. En dat doe of nee deed ik ook altijd. Ook daar ben ik klaar mee. Je bent niet zo, je kiest ervoor om zo te zijn. Ik kies ervoor om niet op te ruimen. Soms moet je je gewoon toe dingen zetten die stom zijn.

Opgeruimd hoofd

Sinds ik deze week freelance en dus ook veel thuiswerk, is een opgeruimd huis wel zo fijn. Een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd. Niet dat ik met mijn laptop in onze kast zit natuurlijk. De ergernis begint dan al in de ochtend als je niets vindt om aan te doen omdat alles overal en nergens ligt en je dus besluit maar in je joggingpak aan het werk gaat. Vanaf nu doe ik het anders. En ik zeg niet ik hoop dat ik het volhoud want dat is een keuze en ik kies er voor om het nu wel vol te houden. Maak ik mezelf blij mee, maar mijn liefde nog wel meer!

Een paar jaar geleden ging ik op vakantie naar India, met vriendin An. En zij kan er ook een behoorlijk bende van maken. Beeld je je voor de grap eens in hoe onze hotelkamer eruit zag. Twee lege backpack, kleding overal, alles kwijt en om de dag weer inpakken omdat we verkasten naar een andere plek. In India aten we ook bloemkoolcurry’s als deze. Bloemkool is echt verrassend lekker in een curry. Zeker als je er flink wat rode peper en specerijen er door doet. Eet lekker met stukken naan of witte rijst. Voor wat frisheid serveer je yoghurt bij. Oh en nu komt het mooiste, de curry hoeft maar een minuut of 20 te pruttelen. Ben je lekker snel klaar met koken. (en heb je meer tijd om op te ruimen)

Snelle bloemkoolcurry

 

Voor 4 personen

Dit zit erin:

 • Bloemkool, in kleine roosjes
 • 3 grote aardappelen, geschild en in kleine blokjes
 • 1 ui, fijngehakt
 • 1 rode peper, fijngehakt
 • 1 teen knoflook, fijngehakt
 • Stuk gember, in dunne plakjes
 • 1 eetlepel kurkuma
 • 1 eetlepel komijnzaad
 • 2 theelepels garam masala
 • Klein bosje koriander, fijngehakt
 • Peper en zout
 • Olie, ik gebruik rijstolie

Zo maak je het:

De wekelijkse VROUW nieuwsbrief in je inbox? Schrijf je in >>

Over Stefanie en Little Spoon

Food is always on her mind. Stefanie van der Maas is culinair redacteur, foodblogger en eigenaar van Little Spoon. Op Little Spoon vind je haar lievelingsrecepten. Soms gezond, soms minder gezond, maar vaak makkelijk en snel. Ook voor fijne eetadressen en reistips ben je bij Stefanie aan het juiste adres. Wekelijks deelt ze een recept met je zodat je doordeweeks heerlijk eet maar niet te lang in de keuken staat en koken voor vrienden super easy wordt.