Nieuws
482687
Nieuws

In het nieuws

'Ik speel stiekem Candy Crush in de sportschool'

Rosalie Meulenhof* (47) is al drie jaar verslaafd aan Candy Crush. Ze gaat naar de sportschool om daar rustig een potje te spelen zonder dat ze commentaar krijgt van haar man. Inmiddels heeft haar gameverslaving al aardig wat ruzies opgeleverd, maar de verslaving houdt stand.

“Ik sta ’s ochtends extra vroeg op om te kunnen spelen. Verder heb ik naast mijn iPad nog een laptop gekocht voor extra levens in het spel. Op ieder nieuw apparaat begin je namelijk met vijf levens waardoor ik nog even door kan gaan met ‘candy’en’", vertelt Rosalie.

Sinds het spel op de markt is, is Rosalie fan. “Ik speel het al drie jaar en ben eigenlijk ook vanaf moment één verslaafd geraakt. Het is een ontzettend leuk spel en ik wil ook helemaal niet van m’n verslaving afkomen. Waarom zou ik? Het is heel onschuldig! Het leuke aan Candy Crush is dat je na dagen spelen, ein-de-lijk dat ene lastige level haalt.”

“Inmiddels ben ik bij level 1220 van de 1990. Ik heb het spel al meerdere keren uitgespeeld maar er komen steeds meer levels bij waardoor ik het blijf spelen. Ik ga ook vaak naar de sportschool, en dan niet om te trainen, maar om rustig te kunnen candy’en zonder het commentaar van mijn man. En het is ook best sneu voor mijn katten, want die krijgen door mijn verslaving ook veel minder aandacht. Het heeft ook al aardig wat ruzies met mijn man opgeleverd. Ik speel het spel vaak stiekem en zodra mijn man thuiskomt, sluit ik mijn laptop of iPad snel af. Bijna dagelijks zegt ‘ie dat als ik straks oud ben en terugkijk op m’n leven, dat ik dan denk aan de tijd die ik verspild heb aan het spelen van spelletjes. Maar stiekem heeft hij wel gelijk…”

*om privacyredenen is bovenstaande naam gefingeerd.