Nieuws
482834
Nieuws

Facebook in zee met CEO Roundup

SAN FRANCISCO - Facebook heeft een nieuwe werknemer: Lior Gonnen, de CEO en oprichter van Roundup, een nieuws-app voor Android. Het bedrijf bevestigt dit aan Venture Beat, maar wilde niet zeggen of dit betekent dat Facebook Roundup heeft gekocht.

De nieuwe match is niet verrassend, aangezien Facebook aan een eigen nieuws-app genaamd Notify werkt. Ook lanceerde het bedrijf onlangs Signal, een desktop-app waarmee gebruikers al het nieuws op Facebook en Instagram kunnen volgen. Bovendien liet Gonnen onlangs weten Roundup te willen verkopen, omdat de app niet tegen de concurrentie van Facebook en ook Apple News op zou kunnen.

Roundup werd vorig jaar gelanceerd. In de app kunnen gebruikers de Twitter-accounts van geselecteerde media integreren, om zo voortdurend nieuwe artikelen voorbij te zien komen met daarbij een schatting van hoe lang het ongeveer duurt deze te lezen. De artikelen kunnen van een bladwijzer worden voorzien om later te lezen, offline worden bewaard en worden gedeeld via sociale media.