Nieuws
482975
Nieuws

Culinair

Nigella, dit is geen recept!

Kookkoningin Nigella Lawson kreeg de twitteraars op haar dak toen ze op de Britse televisie te zien was met haar nieuwe kookprogramma Simply Nigella. De topchef waagt zich in het programma aan simpele gerechten, maar die moeten volgens haar fans niet te simpel worden.

Nigella’s geroosterde boterham met geprakte avocado kon de critici niet boeien. De boterham was weliswaar een organische roggeversie en aan de avocado werd een twist lemon toegevoegd, maar de kijkers voelden zich toch een beetje bekocht. Zo werd gezegd: "Sorry hoor, Nigella, maar ik eet al vier jaar een geroosterde boterham met avocado. En Nigella? Het heeft echt geen zout nodig."

En: "Noemde Nigella een geprakte avocado op een geroosterde boterham nu echt een recept? Foodbloggers, doe maar rustig aan!"

Meer dan twee ingrediënten

Onze culinair expert Susan Aretz: "Ik ben het eerlijk gezegd wel eens met de kritiek dat je avocado op toast geen recept kunt noemen. Wat wél kan, is dat je aangeeft dat hoe puurder je eet, des te minder poespas (en dus ingrediënten) je nodig hebt. Denk aan een snack als appel met pindakaas. Of een ontbijt als banaanpannenkoekjes, waarvoor je ei en rijpe banaan bakt en mengt. Dat zijn dingen die prima met twee ingrediënten kunnen. Om écht te koken en het dus een recept te noemen, heb je wel echt meer dan twee ingrediënten nodig. Al waren het maar kruiden om je salade van tomaat & mozzarella met basilicum meer smaak te geven."