Nieuws/Buitenland
483273
Buitenland

Londen: mogelijk explosief aan boord Airbus

LONDEN - Alle vluchten vanuit Sharm al-Sheikh naar het Verenigd Koninkrijk worden voorlopig geschrapt. Volgens de Britten is het goed mogelijk dat er een explosief aan boord van de in Egypte neergestorte Russische Airbus was.

Medewerkers van de Britse premier David Cameron hebben dit woensdag laten weten. Ze benadrukken dat de oorzaak van de crash nog niet bekend is, maar dat naarmate er meer informatie komt, het aannemelijker lijkt dat het toestel is verwoest door een explosief.

Ook bronnen betrokken bij het onderzoek in Egypte zeiden woensdag dat een ontploffing in het toestel steeds meer aannemelijk lijkt. Om wat voor ontploffing het zou gaan is niet gezegd. Het vliegtuig, een Airbus A321, vertrok van de luchthaven van Sharm al-Sheikh aan de zuidkust van het schiereiland de Sinaï. Het stortte niet lang daarna op het schiereiland neer. Het was met 224 mensen aan bood op weg naar Sint Petersburg.

Vluchten van Sharm al-Sheikh naar Groot-Brittannië zijn woensdagavond opgeschort terwijl Britse experts de veiligheidssituatie op het vliegveld van de Egyptische badplaats onderzoeken.