Nieuws
483319
Nieuws

Eerste beelden prequel Harry Potter onthuld

FOTO De eerste beelden van de tot nu toe erg geheimzinnige Harry Potter spin-off 'Fantastic Beasts and Where to Find Them' zijn eindelijk onthuld.

J.K. Rowling kondigde eerder dit jaar aan een nieuw verhaal rond Harry Potter naar het theater te brengen.

De prequel vertelt het verhaal dat J.K. Rowling in 2001 schreef voordat de inmiddels beroemde Harry Potter-films verschenen. 

De eerste beelden van de Potter spin-off  Fantastic Beasts and Where to Find Them zijn woensdag gepubliceerd door Entertainment Weekly.

Op de foto is Oscar-winaar Eddie Redmaynes (The Theory of Everything) te zien in zijn rol van New Scamander, de belangrijkste magizoologist van de toverwereld, die een lesboek schrijft over de magische wereld.

Daarnaast is ook de volledige titel van de film voor het eerst vrijgegeven. Naast Redmaynes zullen ook acteurs als Katherine Waterston, Colin Farrel, Alison Sudol, Ezra Miller, Dan Fogler en Jenne Murray te zien zijn in de prequel.

"Ik zie het als een grote eer dat ik deze rol mag spelen. Ik ben gek op J.K. Rowling, de films en de boeken. Dus voor mij is dit echt een voorrecht", vertelde Redmayne eerder trots.

De regie van de film is in handen van David Yates, die ook de laatste vier Harry Potter-films regisseerde. De opnames van de spin-off waarvan het scenario werd geschreven door J.K. Rowling, zijn al van start gegaan.

'Fantastic Beasts and Where to Find Them' moet in het najaar van 2016 verschijnen.