Nieuws
483326
Nieuws

In het nieuws

Liever een onderbroek met getekende giraf

Emma (25) past al tien jaar op haar buurmeisje Julia (10) en de twee praten over alles. Laatst kwam het gesprek op kleding en dan met name over de onderbroeken bij de Hema. “De meisjesonderbroeken moeten niet alleen maar roze zijn, dat is stom”, zei Julia. Emma was het er mee eens en postte daarom een bericht op de Facebookpagina van Hema. Want waarom is alles voor meisjes roze en voor jongens stoer en vooral blauw?

Emma vertelt: “Mijn oppaskindje Julia is heel stoer, ze wil dat er meer keuze is in de winkels. Toevallig ging ons gesprek over roze onderbroeken, maar eigenlijk is het met alles zo”, vertelt Emma. De voormalig studente aan de kunstacademie heeft een sterk rechtvaardigheidsgevoel en is zelf ook geen meisje-meisje. Ze begrijpt de gevoelens van haar oppaskind dan ook goed en vindt zelf ook dat er verandering in het winkelaanbod moet komen. “Er moet gewoon meer keus komen. Waarom is het zo beperkt?”, vraagt ze zich af. “Stoere dingen moeten er dus ook voor meisjes zijn, maar er moeten ook roze dingen te koop zijn voor jongens.”

--Roze was vroeger een mannenkleur--

Verandering

“Mijn bericht is geen sneer naar Hema toe. Ik vind dat er verandering moet komen bij alle grote bedrijven”, aldus Emma. “Het begint al vanaf jongs af aan, roze is voor meisjes en blauw voor jongens.”

--Niet alle meisjes willen roze--

Idee

Emma’s oppaskindje heeft in ieder geval genoeg ideeën over hoe het wel zou moeten. De tekeningen van Emma op onderbroeken van de Hema bijvoorbeeld. Want, zo zei Julia tegen haar oppas: “Ik vind dat je zulke leuke giraffen tekent”.

 (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));