Nieuws/Opmerkelijk
483339
Opmerkelijk

Sponsoren dumpen Instagrammodel

AMSTERDAM - Het Australische Instagrammodel Essena O'Neill (18) mag dan wereldwijd lof krijgen voor haar openbaring dat haar ogenschijnlijk perfecte leven op sociale media volledig nep is, haar sponsoren zijn minder blij met de onthulling. Zij hebben de tiener als een baksteen laten vallen. O'Neill komt nu met nóg een bekentenis: ze zit aan de grond en heeft dringend geld nodig om te voorkomen dat ze straks op straat staat.

,,Ik heb geen idee hoe ik de huur moet betalen", vertelt de ster huilend in haar laatste videoblog van meer dan 17 minuten. ,,Ik schaam me dood dat ik moet toegeven dat ik hulp nodig heb. Dus als je mijn nieuwe blog waardeert, steun me dan alsjeblieft met een donatie, want ik kan mezelf niet onderhouden." Al is het wel opmerkelijk dat ze al een paar dagen na haar openbaring moet bekennen dat ze geen geld meer zal hebben.

Tot haar 'coming out' werd O’Neill betaald door modemerken om met hun producten op de foto te gaan en die perfecte plaatjes haar 500.000 volgers voor te schotelen. In haar veelbesproken blog 'Let's be game changers' vertelde de Australische openhartig dat ze soms wel vijftig foto's maakte voordat ze de perfecte modellenfoto op Instagram kon zetten. ,,Zonder het me te realiseren was ik een groot deel van mijn jeugd geobsedeerd door sociale media, acceptatie, status en mijn uiterlijk.”