Nieuws
483347
Nieuws

Project Ara-concurrent zoekt geldschieters

Wanneer de eerste uit losse modules opgebouwde telefoon van Google op de markt verschijnt is nog niet bekend. De eerste concurrent, de Finse PuzzlePhone, hoopt september volgend jaar het levenslicht te zien. Mits het genoeg investeerders weet te trekken.

Het Finse bedrijf Circular Devices is voor zijn PuzzlePhone een crowdfundingcampagne gestart op Indiegogo. Op de eerste dag wist het zo’n $40.000 op te halen van het doelbedrag $250.000.

De PuzzlePhone bestaat net als Project Ara uit meerdere bouwstenen. Grootste verschil tussen beide concepten is het aantal modules. Project Ara kent modules voor afzonderlijke features, terwijl de Puzzlephone is onderverdeeld in drie elementen.

De Ruggengraat bestaat uit scherm, speakers en het basisframe, het Hart omvat batterij en secundaire elektronica en het Brein heeft processor en cameramodules aan boord. De drie elementen zijn afzonderlijk te vernieuwen zonder dat je de hele telefoon hoeft te vervangen.

De eerste PuzzlePhones bestaan allemaal uit een processor met acht kernen, 3GB werkgeheugen, een 5 inch 1080p scherm en een 12 megapixel camera achter en een 5 inch exemplaar voor. Voor $333 krijgen gebruikers 16GB geheugen en een kunststofbehuizing, voor $444 32GB geheugen en metalen details op de behuizing en voor $546 verdubbelt het geheugen naar 64GB.