Nieuws/Binnenland
483358
Binnenland

Kraak verpest opening Primera

TILBURG - Hij had bossen bloemen klaarliggen voor de klanten die woensdagochtend zijn spiksplinternieuwe Primera-zaak aan de Aabe-straat in Tilburg zouden bezoeken. Dat 'klandizie' vannacht nog voor de officiële opening met geweld de winkel openbraken, daar had eigenaar Frank Huijbers echter niet op gerekend.

,,Ik had me de opening van de winkel wel anders voorgesteld", zucht Hujbers woensdagochtend. Vastberaden was hij om van zijn eerste avontuur als ondernemer een succes te maken. ,,Laat het in het water vallen van deze opening maar geen voorbode zijn voor de toekomst."

Een aantal dieven had het in de nacht van dinsdag op woensdag voorzien op de tabak in de nog te openen Primera. Met een koevoet braken ze de deur open, waarmee ze het alarm activeerden. Een machine boven de toonbank blies rook de winkel in, waarna ze pogingen om de tabaksschappen open te breken staakten. ,,In paniek zijn ze zonder buit gevlucht. De winkel staat nog; er is amper schade", stelt de Eindhovenaar enigszins tevreden vast.

Volgens twee agenten die woensdagochtend sporenonderzoek deden, hebben ze 'bruikbare sporen' gevonden als afdrukken van een vinger en een schoen. Mogelijk zijn die van de daders.

Huijbers zelf blijft positief onder de valse start. ,,Alles moet je een keer hebben meegemaakt. Laat deze inbraak direct ook maar de laatste zijn. Reacties van klanten zijn in ieder geval hartverwarmend. Dat geeft de burger moed."