Nieuws/Binnenland
483362
Binnenland

'Drietal dook bovenop Mirza'

ROZENBURG - Vol ongeloof zijn de bewoners van de Grote Stern dat in hun straat bij een verkeersruzie en 54-jarige buurtgenoot N. Mirza om het leven is gekomen.

Het slachtoffer dat even verderop in de straat woont, had even daarvoor ruzie gekregen met een 27-jarige Rozenburger die voor hem reed. Hij zou in zijn ogen te langzaam over een drempel zijn gereden. Hij stapte uit en zou volgens buurtbewoners het portier van de wagen hebben opengetrokken en de bestuurder een klap hebben verkocht. Die zou dat niet hebben gepikt en zijn uitgestapt om zich vervolgens op de lange en forse Mirza te storten. Hij kreeg daarbij hulp van zijn 26-jarige vriendin.

Toen de politie eenmaal ter plaatse was, zaten de man en vrouw en nog een derde man, een 50-jarige Rozenburger, bovenop het slachtoffer. Die was op dat moment al niet meer aanspreekbaar. Agenten begonnen direct met reanimatie, maar dat mocht niet meer baten. Het drietal is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Getuigen

De politie heeft nog geen idee wat er zich precies heeft afgespeeld. Zij is dan ook op zoek naar getuigen die foto’s of filmpjes hebben gemaakt van het voorval of die iets gezien hebben. Het slachtoffer kwam oorspronkelijk uit Irak en woonde sinds 3 jaar in een flat op de Grote Stern. Hij woonde volgens buren daar alleen en heeft twee zoons. „Hij leefde nogal op zichzelf en hij sprak hard. Daardoor dachten mensen vaak dat hij ruzie maakte, maar dat was niet zo.”