Nieuws/Opmerkelijk
483365
Opmerkelijk

Verdwenen marathonloper gevonden

NEW YORK - Een Italiaanse deelnemer aan de marathon van New York die na het finishen was verdwenen, is weer terecht. Een agent vond de 30-jarige Gianclaudio Marengo dinsdagochtend bibberend in de metro.

Marengo, een voormalige junk die in het kader van zijn afkickprogramma meedeed aan de marathon, had een enorme dosis ongeluk gehad. Tijdens de marathon was hij zijn loopmaatjes kwijtgeraakt. En dat niet alleen: ook een kaart van de ondergrondse en de adresgegevens van zijn hotel waren foetsie, zo vertelt de medische begeleider van de Italiaan aan de New York Times. Om hulp vragen kon hij niet, want hij spreekt geen woord engels.

Zwerver

Marengo bracht daarom noodgedwongen de nacht door in Central Park. Op maandag had hij goede hoop om zijn reisgenoten weer te vinden, want die zouden die dag terugvliegen naar Italië vanaf vliegveld JFK. De Italiaan pakte de metro naar de luchthaven, maar daar aangekomen, werd hij al snel weer verwijderd door bewakers. Die vonden dat hij er uitzag als een zwerver en dwongen hem het vliegveld te verlaten.

Er zat niets anders op voor de hardloper om rondjes te rijden in de metro. Daar trof een agent Marengo dinsdagochtend aan, nog altijd in zijn hardloopkloffie. De diender herkende de Italiaan, omdat hij toevallig net een artikel over diens verdwijning had gelezen. "Hij zat letterlijk recht tegenover me", aldus de agent.

De agent kocht een kop koffie en een donut voor Marengo, en bracht hem vervolgens naar het ziekenhuis voor een check-up. Woensdag vliegt de hardloper alsnog terug naar Italië.