Nieuws
483411
Nieuws

Over tien jaar virtueel reizen met Facebook

“Facebook wil een apparaat maken dat het mogelijk maakt om overal te zijn waar je wilt, met wie je wilt, ongeacht geografische grenzen.” Mike Schroepfer, de technische baas van Facebook, hoopt dat zo’n teleporter binnen tien jaar een feit is.

Dat liet Schroepfer gisteren weten tijdens een persbijeenkomst bij de Dublin Web Summit, zo schrijft Business Insider UK.

Begin volgend jaar verschijnt de Oculus Rift VR-bril van het bedrijf. Schroepfer hoopt dat deze VR-bril in de toekomst de zintuigen van gebruikers voor de gek kan houden zodat ze denken dat de virtuele wereld echt is, door de wereld om je heen in real-time na te bootsen en gewone mensen de mogelijkheid te geven om alles wat ze bedenken in 3D te maken.

Facebook heeft de eerste stapjes richting dit doel al gezet. Het is bezig oplossingen te vinden voor drie problemen die er vandaag de dag voor zorgen dat virtual reality er nep uit ziet.

Om het echt te laten lijken is het belangrijk dat mensen zichzelf kunnen zien, bijvoorbeeld dat ze hun handen en voeten zien als ze naar beneden kijken. Speciale Oculus Touch controllers, die in de tweede helft van 2016 verschijnen, geven dit gevoel omdat ze de beweging van de gebruiker detecteren en interactie met objecten in de virtuele wereld mogelijk maken.

De tweede uitdaging is het nabootsen van de actuele omgeving. Met het vorig jaar overgenomen bedrijf Surreal Vision werkt Oculus aan manieren om de wereld te modelleren en een scene te reconstrueren die het real-time naar virtual reality kan overzetten.

Tot slot moeten mensen hun eigen virtuele werelden kunnen creëren zonder dat dit veel geld kost of training vereist. De Touch controllers worden uitgerust met een applicatie waarmee mensen zelf 3D objecten kunnen vormen.