Nieuws/Binnenland
483443
Binnenland

'Danny D. verkrachtte Lisa (13)'

ROTTERDAM - Danny D., de 41-jarige man die vastzit voor de verdwijning en het misbruik van Lisa (13) uit Spijkenisse, wordt ervan verdacht haar te hebben verkracht. D. zou volgens het Openbaar Ministerie Lisa tot seks hebben gedwongen in zijn eigen huis.

Woensdagmiddag moet D. voor het eerst voor de rechter verschijnen in de zaak die afgelopen juli landelijk voor ophef zorgde. Lisa verdween toen van een camping in Nieuw-Milligen en werd na vijf dagen vermissing pas teruggevonden.

Danny D. wordt er verder van verdacht het minderjarige meisje tijdens haar vermissing te hebben onttrokken aan het gezag van haar ouders. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat D. ongeveer twee maanden voor Lisa's verdwijning contact met haar heeft gelegd via internet. Ook in die periode zou hij haar al hebben misbruikt.

Bekentenis

D. zou het misbruik van Lisa hebben bekend. De raadkamer van de Rotterdamse rechtbank besloot in augustus de voorlopige hechtenis van de vermeende pedofiel uit Koudekerk aan den Rijn met zeker negentig dagen te verlengen.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Danny D. in de fout is gegaan.  Zo werd hij in 2011 veroordeeld voor een vergelijkbaar vergrijp. Toen kreeg hij ruim een half jaar cel nadat hij online een 12-jarig meisje naar een zwembad in Bergen op Zoom had gelokt. D. deed zich toen voor als 15-jarige jongen, maar een buschauffeur vertrouwde de zaak niet toen het tweetal de bus instapte. Daarop werd de politie ingelicht.