Nieuws
483481
Nieuws

Brits parlement onderzoekt hack TalkTalk

LONDEN - Het Britse parlement gaat onderzoek doen naar de inbraak in de computers van het telecombedrijf TalkTalk. De commissie Cultuur, Media en Sport zegt bezorgd te zijn over de manier waarop bedrijven de online-informatie van hun klanten beveiligen.

Bij de hack op TalkTalk op 21 oktober zijn de bankgegevens van meer dan 20.000 klanten buitgemaakt. Verder hebben de hackers toegang gekregen tot bijna 1,2 miljoen e-mailadressen, namen en telefoonnummers van klanten. Aanvankelijk werd gevreesd dat gegevens van vier miljoen klanten in handen waren gevallen van criminelen. De provider benadrukt dat de geroofde bankgegevens niet kunnen worden gebruikt voor financiële transacties.

De Britse politie heeft inmiddels vier arrestaties verricht. Dinsdag werd bekend dat een zestienjarige jongen uit Norwich in het oosten van Engeland is opgepakt en vastgezet.

Eerder werden al een twintigjarige man uit Staffordshire, een zestienjarige jongen uit Londen en een vijftienjarige jongen uit Noord-Ierland aangehouden. Deze drie verdachten zijn in afwachting van verder onderzoek op borgtocht vrijgelaten.