Nieuws/Binnenland
483490
Binnenland

Danny D. blijft langer vastzitten

rotterdam - De 41-jarige Danny D., die wordt verdacht van ontucht met de 13-jarige Lisa, blijft nog zeker negentig dagen vastzitten. De raadkamer van de Rotterdamse rechtbank heeft de voorlopige hechtenis van de vermeende pedofiel uit Koudekerk aan den Rijn donderdag verlengd.

Danny D. wordt er verder van verdacht het minderjarige meisje tijdens haar vermissing te hebben onttrokken aan het gezag van haar ouders. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat D. ongeveer twee maanden voor Lisa's verdwijning contact met haar heeft gelegd via internet. Ook in die periode zou hij haar al hebben misbruikt.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Danny D. in de fout is gegaan.  Zo werd hij in 2011 veroordeeld voor een vergelijkbaar vergrijp. Toen kreeg hij ruim een halfjaar cel nadat hij online een 12-jarig meisje naar een zwembad in Bergen op Zoom had gelokt. D. deed zich toen voor als 15-jarige jongen, maar een buschauffeur vertrouwde de zaak niet toen het tweetal de bus instapte. Daarop werd de politie ingelicht.